Glimmergumman

Glimmergumman

Värmlandsbesök

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sat, November 18, 2017 19:30:14
Så var det dags för Värmlands bokfestival, som gick av stapeln i Nöjesfabriken i Karlstad.Det blev två intensiva dagar med många besökare, små och stora, unga och äldre.
Den här bokmässan genomsyrades av det värmländska sinnet och kynnet. Litterära sällskap, författare och verksamheter som t.ex biblioteket var representerade.
Glimmergumman träffade många mysiga montergrannar.Härliga Sahlströmsgårdens representanter var på plats www.sahlstromsgarden.se
Agneta och Gudrun, som skriver poesi resp. fotograferar. Den senaste boken Solträdet är vacker och tänkvärd. Ni hittar Gudrun på Facebook!
Flickorna från Biblioteket lät barnen pyssla och bl.a. göra "knappar", där det står "Älska böcker" - så härligt! www.karlstad.se/bibliotek För många år sedan hoppade jag in i en barnmusikal på Säffleteatern där jag träffade Sonja, som är sångerska. Så roligt att ses igen! Olle och hon var friska fläktar i Wermländska Tegnersällskapet, där hon numera är verksam, här tillsammans med sekreteraren Olle. www.varmlandskategnersallskapet.seBesökarna var heller inte främmande för att träffa Pyttepojken, som visserligen var "utsocknes", men ändå stod högt i kurs. Men inte bara Pytteböckerna gick åt, både Ebba, Elsa och Pysen slog rekord. Första gången jag åker hem med två (!) tomma lådor, slut på påsar och visitkort! Tack alla underbara värmlänningar för ert förtroende!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post353

Julmarknad

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sun, November 12, 2017 21:52:47
Så var det dags för årets första julmarknad. Denna gång bar det av till Färna i Skinnskatteberg, där Glimmergumman var en av många utställare.
I ladugården välkomnades vi av Wenche och Sooli, här "fångade" framför den fina Herrgårdsboden, som tillsammans med Färna Spa & Herrgård arrangerade marknaden www.farnaherrgard.se .
På "Trevliga gatan", där jag hade turen att få utställarplats, träffade jag flera goa' grannar, bl.a. Elisabet med sina fina stickade och tovade produkter www.hallingdesign.se,
Inger och Kalle med fårskinn, stickat och smide, och Anna och Nils-Erik på Bolandets hantverk med sina vackra dekorerade ljus.

Färna julmarknad gav mersmak flera sätt - bra försäljning, mycket folk och trevliga grannar. Kan man önska mer?

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post352

Mässor och julmarknader

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sat, November 04, 2017 14:26:11
I och med min nyutkomna bok är det förutom biblioteksbesök även bokmässor och julmarknader som står på programmet under november och december 2017.

Om mindre än en vecka deltar jag på Färna julmarknad i Västmanland www.farnaherrgard.se/att-gora/julmarknad/. Herrgården har jag besökt tidigare och inmundigat Afternoon Tea. Att vara med på julmarknad blir spännande. Håll tummarna för att många vill köpa julklappsböcker!

En vecka senare återfinns Glimmergumman på Värmländsk Bokfestival i Karlstad www.varmlandsbokfestival.se trots obefintliga värmlandsrötter. Hoppas att Pyttepojken Pelle går hem i de värmländska skogarna.Man vet aldrig...


 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post351

Bokprat och bokevents

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sat, November 04, 2017 14:04:49
Officiellt boksläpp den 29:e oktober på rofyllda Crea Diem Bokcafe i Od med högläsning ur nyutkomna Pyttepojken Pelle och stjärnfallet. (Lyssna gärna på Crea Diems FB-sida!)
Crea Diem Bokcafe www.creadiem.se är ett ljuvligt ställe med mängder av intressanta böcker, supergott kaffe och fantastiska bakverk. Missa inte att besöka denna pärla!

Under vinterlovsveckan var det så dags för biblioteksbesök, bl.a. till Tidaholms vackra stadsbibliotek.

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post350

Reportage

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Wed, November 01, 2017 16:52:36
Och efter några dagar landade ett exemplet av BAS Blekinge med den här fina artikelnTack Christer och alla ni andra för fin samvaro!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post349

Blekingebesök

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sun, October 22, 2017 17:16:15
Hemma igen efter ett fint besök i vackra Blekinge. Envist duggregn och höstrusk gjorde sitt bästa för att förstöra intrycken, men träden kompenserade med ljuvliga höstgula nyanser...Och på QL-klubbens träff i Lyckeby www.nojesklubbenql.se behövde ingen frysa; Christer välkomnade och tillsammans med vänner/medarbetare/gäster, som inte bara bjöds på gott kaffe med dopp utan även glädje, värme och gemenskap. Så viktigt att bry sig om varandra!
Det här fick bli höstens sista föreställning av Gummor och Gubbar i Osalig Blandning, men i vår dyker de upp igen...


 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post348

Dags att fira!

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Tue, October 17, 2017 17:48:02
Jorå, man får fira med champagne även om det är en barnbok!Nu har Pyttepojken hämtats hem och väntar på alla barn - och barnsliga vuxna... I ett blåsigt Ulricehamn öppnades dörrarna hos LH-tryck www.lh-tryck.se och där stod flera färdiga kartonger med den lille pysen. Anna Maria och jag kunde bläddra i första exemplaret av Pyttepojken Pelle och stjärnfallet, vilken härlig känsla!
Snart går färden till bokmässor, julmarknader och ett och annat biblioteksbesök. Dags att börja styrketräna på riktigt - böcker är tungt! • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post347

Gummor & Gubbar - igen!!!

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Tue, October 10, 2017 10:14:35
Ännu ett välbesök SPF-möte, där jag åter hade förmånen att underhålla och träffa många härliga seniorer. Vilka bonus att få så mycket bekräftelse i min ålder! Intet vore jag förstås utan flera av våra kända författare och poeter, som alltid hedrar oss med sin närvaro, om än mentalt.
Skicklig fotograf var Leif Olofsson.

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post346

Sensommarsöndag

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Mon, October 02, 2017 09:30:49
Bäst att ta chansen.... Förmodligen den sista turen med "Det lilla undret" innan vintern - rusk och regn verkar stå bakom hörnet! Ledig söndag, enn mysig veterantripp, en härlig långpromenad i underbart väder och medhavd fika som belöning -vad kan man mera önska?!!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post345

7,7 km och mer än 10 000 steg

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Thu, September 28, 2017 20:43:19
Så långt går man tydligen utan att tänka på saken på en bokmässa under en eftermiddag. Som vanligt hade jag lovat mig själv att inte göra några som helst inköp och som vanligt gick det inte heller denna gång att lita på mig.
Efter en trevlig lunch tillsammans med Ulla & Ulla, tidigare tingsholmskollegor, gick jag ut på spaning. Att det var färre utställare märktes nog och jag upplevde inte heller att det var lika trångt som vanligt - på gott och ont... Tråkiga omständigheter kring årets arrangemang gjorde att jag själv tvekade i det längsta att åka ned. Nu blev det i alla fall så och det är förstås alltid kul att stöta på kända ansikten.Bente, som jag träffade förra året på Åmåls bokdagar, hamnade inte på bild, men väl den fina boken Nya Röster i Dalslandsmontern, www.bokdagaridalsland.se. Fascinerades redan av det första kapitlet på bussen hem!
Annika & Joanna klädde Grims monter som alltid, www.grimforlag.se; där hittade jag också bok av Annika, som jag inte läst!
Christina på Joelsgården www.joelsgarden.se representerade sin stora och breda utgivning i tjusig hatt som brukligt.
Jättekul att träffa Ann Ljungberg, i vars skrivkurser jag varit med i både London och Sevilla www.annljungberg.se
Ännu ett oväntat möte med Karl- Oskar själv, dvs Ashkan Ghods från Göteborgs stadsteater. Han fick inte heller vara med på bild eftersom mobilen då låg kvar hos Zebeda www.zebeda.se , där jag inhandlat världens godaste choklad!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post344

I väntans tider

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Wed, September 27, 2017 10:39:18
Vi ses igen om några veckor, Pelle!
Nu jobbar LH-tryck www.print@LH-tryck.se för fullt och om några veckor är den andra boken om Pelle redo för bokhandelsdisken. Denna gång har jag fått många förhandsbeställningar - överraskande och roligt! Den pyttelilla pojken verkar redan ha sina läsare...

Vill du redan nu läsa ett smakprov ur boken kan du gå in på www.smakprov.se , där du också kan se några av Anna Maria Perssons fina illustrationer. • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post343

Kärt återseende

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Wed, September 20, 2017 08:57:07
På sjuttiotalet besökte jag första gången Drottning Kristinas Jaktslott med ett Jenny Lind-program. Det var förstås under mina "koloraturår". Den här gången var repertoaren en annan...
Medan höstregnet plaskade utanför knuten bjöd Drottning Kristinas Jaktslott, en liten pärla "mitt i smeten", på värme och vänlighet inomhus. För denna trivsamhet stod Alla Glada Flickor, som jag hade glädjen att besöka med en av mina föreställningar. Sorl och skratt, trevliga samtal, kära återseenden. Vad kan man mera önska? Vissa jobb är roligare än andra - så är det bara!Här har kanonfotografen Gunnel fångat Glimmergumman, flankerad av Elisif och Birgitta, två av de fantastiska flickorna. Så roligt att träffas igen! • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post342
Next »