Glimmergumman

Glimmergumman

Härliga seniorer!

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Wed, March 14, 2018 12:37:18
Eftermiddagsbesök i småländska Skillingaryd...
I Församlingshemmet bjöds på kaffe med dopp, där seniorer från både Skillingaryd och Vaggeryd träffades för en stunds härlig samvaro.Kanonfotograf och ordförande Lennart Fritz fångade mig i samtal med glada besökare innan framträdandet med Gummor och Gubbar i Osalig Blandning.

Tack Lennart och Harald för ett jättetrevligt besök hos er!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post369

Vår - arbetslust!

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sat, March 10, 2018 10:09:39
Nu frågar man sig: Är detta våren, äntligen?Takdropp och sol ska väl ändå skrämma bort snö och kyla. Man längtar!!!

Arbetslusten kommer tydligen med ljuset... Vad ska man annars kalla det med två bokprojekt i sikte? Det första om Rosa-Li är redan på gång och Pytteojken Pelles tredje bok börjar också se dagens ljus, om än så försiktigt.

Nu gäller att inte ha för bråttom utan vrida, vända, göra om, tänka nytt, korrläsa, redigera etc och anlita folk som är proffs på olika delar, innan boken får se dagens ljus, särskilt om man som jag ger ut på eget förlag. Känns än viktigt att inte ge avkall på kvalitet. Tycke och smak däremot är något helt annat; där har man inga garantier.

Tack och lov för alla kunniga människor runt omkring mig, som jag har glädjen att samarbeta med!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post368

Paus

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Fri, March 02, 2018 12:18:29
Hemma igen efter några välbehövliga, varma veckor söderut. Det blev onekligen en omställning att komma från ett soligt Spanien plus 20 grader ........... till -20 och massor med snö i Sverige! Och då talar jag ändå inte om kyleffekten.Vem kunde ana att vi skulle få en isvecka?!!Marbellas ljuvliga omgivning uppe i bergen bjöd på sin allra vackraste mandelträdsblomning. Vilken ynnest att få uppleva den, speciellt som den bara varar några dagar!
Konstnärsbyn Genalguacil har sin egen TV, "direktsändning ur verkligheten", som inte slås av någon artificiell kanal!
Väl hemkommen var det dags att fira lilla mamma, 94, här på ett foto från vårt julfirande. Alltså blev det några dagar i Västmanland också.
Nu får bilderna från Spanien, som fortfarande sitter på näthinnan, hjälpa mig att klara denna vargavinter..... Snart ska det väl ändå bli vår....Man läääängtar! • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post367

Första gången på SmåLit...

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Mon, February 05, 2018 09:17:47
SmåLit - en ny erfarenhet.... Kan man hitta en bättre bild för läsande än denna tös, djupt försjunken i en bok!

Många människor trotsade vintervädret och tog sig till Biblioteket i Jönköping resp. Gummifabriken i Värnamo, där mässorna hölls. Dock upplevde jag långt färre besökare än jag förväntade mig, kanske på grund av det plötsliga väderomslaget, snöröjningen som hade svårt att hinna med. En och annan tvekade nog att ge sig ut.
Försäljningen blev därefter, inget att skryta med, men som alltid trevligt att träffa läsare och extra kul när någon säger: "Åh, den boken har jag hört talas om. Jag är förskollärare och vill köpa den." Då blir man förstås glad!Som alltid roligt att träffa andra utställare, gamla och nya bekanta - som t.ex. härliga CharlottaPokemonmannen http://www.popcornmannenpoppe.se, LisaFantasyförlaget http://www.fantasiforlaget.se, EvaOrdspira http://www.ordspiran.se och inte minst Joke GunsSmåBus http://smabusfestival.se/sv/program.html, som arrangeras i september 2018. Bilderna ovan blev lite omkastade, men gå in på deras spännande hemsidor och läs mera!Glimmergumman tackar för sig på SmåLit och tar med sig erfarenheter (good and bad) inför vår Lokala Bokmässa på Hemgården i Borås www.hemgarden.nu. Hoppas vi ses!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post366

Bokmässa igen!

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Thu, February 01, 2018 15:41:03
Nu gäller det att byta FÖRESTÄLLNINGSHATTEN till FÖRFATTARKEPSEN, för snart bär det av till SMÅLIT, Bokmässa i Jönköping och Värnamo. Ser fram emot att träffa besökare och utställare - alltid lika spännande! - Med på resan är förstås Ebba, Pelle, Pysen och alla de andra!
Den här gången gäller det vara snabb i vändningarna....
På onsdag väntar seniorföreställning med Gummor och Gubbar i Osalig Blandning...... och på torsdag styr jag kosan söderut i några veckor!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post365

Finbesök

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Wed, January 24, 2018 12:39:49
Inte varje dag man får besök av en journalist, som är med "En dag på jobbet"!
Journalisten Minna Ulin besökte vårens första framträdande, som ägde rum i Sjömanskyrkan, där många SPF-seniorer från Linnéstaden i Gbg hade samlats för att lyssna till ett och annat guldkorn ur vår svenska vis-och litteraturskatt. Glimmergumman glimrade efter bästa förmåga och av mottagandet att döma var publiken nöjd. Minna fotograferar och skriver för SKPF:s tidning Här och Nu.

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post364

Nytt

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Mon, January 15, 2018 11:23:49
Inte utan att det känns kul, när man får trycka en ny upplaga!
De här tre små vers- och målarböckerna, som är illustrerade av Ingegerd Härgestam, blev uppenbarligen mera populära vartefter tiden gick och är nu slut på förlaget!
I februari 2018 finns de nya böckerna åter i lager.

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post363

Nytt år

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Mon, January 08, 2018 19:29:29
Nytt år - nya Fräcka Köksgardiner - stolt sömmerska! • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post362

Helgbestyr

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Mon, January 08, 2018 19:11:21
Så börjar ett nytt år.....2018.Vädermässigt blev julen grå och trist, men nu lär vi gå mot ljusare tider - i alla fall om man får tro almanackan. För min del avstår jag gärna från snön - det räcker om den ligger över jul (vilket den dock inte gjorde i år) .
Nu längtar vi efter tulpaner, värme och sol!
I år firade vi julen på Villa Sjötorp utanför Ljungskile, lugnt och stillsamt och god mat. Vad kan man mera önska?
Mellandagarna bjöd på Göteborgsbesök, en fantastisk Fantom of the opera på Göteborgoperan.Man fotograferar inte gärna i salongen, så det får bli en foajébild. Alltid härligt att besöka operan och den här gången var vi extra nöjda.
Stadsteaterns tolkning av Gösta Berlings saga, denna underbara berättelse av kära Selma Lagerlöf, som vi såg på Nyårsafton, gav oss långt ifrån samma upplevelse.....

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post361

Julpresent

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Fri, December 22, 2017 13:32:43
Som en liten julpresent får man betrakta Borås Tidnings artikel av Niclas Sennerteg, som uppmärksammat att Pyttepojken är tillbaka!Hela artikeln finner du i BT:s papperstidning från den 22 december 2017 - eller i PLUS-tidningen på nätet.

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post360

Julstämning

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Thu, December 21, 2017 18:37:41
Vilken julstämning vi hade för någon vecka sedan! Kunde det inte ha varat över jul bara?Nu får vi skapa julstämning inne i stället. Så här fint lyser den gamla kyrkan i julveckan.
Njut av varandra och fira jul i lugn och ro är mitt råd efter några ganska fulltecknade höstmånader. Nu är det vintersolstånd och vi ser fram emot vårljusa tider.
Tack alla fantastiska samarbetspartners för en innehållsrik och spännande höst!smiley


 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post359

En intensiv period...

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sat, December 09, 2017 18:22:29
Dags att hämta andan och börja tänka på julen...!
Det blev en intensiv höst med bl.a. programmet Gummor och Gubbar i Osalig blandning.
I minst tre år har jag tänkt lägga ned programmet, men jag har nu lovat att det får hänga med några månader till, eftersom många fortfarande frågar efter det.Tacksam över många fina besök hos seniorer bl.a. i Lyckeby (Blekinge), där jag träffade härliga Christer www.christerpeters.se, en kille som gör så många så glada!
Under november och början av december tog böckerna över. Till min stora glädje blev Pyttepojken och stjärnfallet väl mottagen av bl.a. Bibliotekstjänst, och efter det har beställningarna ramlat in.

Mässor och julmarknader har varvats med biblioteksbesök. Möten med många människor - mässor och marknader är populära - men ett par biblioteksbesök fick noll publik på grund av sjukdom hos förskolepersonalen. Trist, för sånt vet man först en kvart innan evenemanget! smiley
Ett par bokhandelsbesök fick ställas in av liknande anledning, en besvikelse förstås. Men slutsummeringen är dock positiv: god försäljning och nöjda arrangörer. smiley

Bland höjdarna var boksläppet på Crea Diem i Od www.creadiem.se. Gå in och ,lyssna och lyssna på några rader ur sagan! - Och se så fint förskolebarnen pysslade på Fristads bibliotek, där deras konstverk tävlade med Anna Marias fina illustrationer!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post358
Next »