Glimmergumman

Glimmergumman

Jullov!

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Tue, December 18, 2018 20:45:45
De tidiga höstmånaderna innebar ett flertal seniorföreställningar - bl.a. Tokigt och Tänkvärt medan november och december innebar butikssigneringar, mässor och marknader - och oj, vad tiden gått fort!
Nu är 2018 års sista evenemang avklarat, en jättetrevlig och välbesökt Julmarknad på Tofta utanför Kungälv, ett ypperligt tillfälle att handla julklappar.Till min stora glädje fick Glimmergummans böcker många nya läsare.
Själv gjorde jag flera fynd bland övriga utställares alster, allt från roliga virkade möss och nack-/axelvärmare fyllda med körsbärskärnor till en ljuvlig tvålkopp i stengods och utsökt svarvade smörknivar.Nu dags för några veckors ledighet och umgänge med nära och kära... Vi önskar nu varandra En God Jul och Ett Gott Nytt År!
I januari 2019 ger jag den sista föreställningen av Gummor och Gubbar i Osalig Blandning i januari - men säger som Orsa kompani: Inte värt att lova något bestämt....!
Under våren 2019 ligger föreställningen Tokigt och Tänkvärt på repertoaren tillsammans med Mellan Hägg och Syren.

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post392

Bok- och berättarmässa

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Tue, December 04, 2018 14:30:07
Så har Glimmergumman deltagit i Tellus bok- och berättarmässa för tredje året. Som vanligt gick den av stapeln på Linköpings ljusa och luftiga bibliotek. I år presenterades den nya boken om Lilla Rosie i Speakers Corner, något som jag inte riktigt vågat tidigare, fånigt nog....Eftersom annonsen i mässtidningen råkade bli fel (De använde av misstag förra årets annons.), fick jag också anledning att nämna Pyttepojken och stjärnfallet. Intet ont som inte har något gott med sig, som man brukar säga.Som alltid är en stor del av behållningen på en mässa alla möten och samtal med besökare men också med nya författarvänner och återseende av "gamla". Så även den här gången.Får man sälja några böcker på kuppen kan det inte ses som annat än bonus! - Tack Linköping! • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post391

Bokfestival & Julmarknad

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Mon, November 26, 2018 09:25:43
Så försvann november i ett nafs!Värmlands bokfestival är avklarad, med intressanta föreläsare och författare på fyra scener och stora utställningsytor. Så roligt att träffa gamla och nya bekantskaper, inte minst en av mina tidigare elever och hans underbara fru!Så dags för nästa Julmarknad, och tro det eller ej, även denna gång fick Glimmergumman besök av Tomtefar och Tomtemor!Och säg det som inte finns på en riktig julmarknad...Förutom vackert hantverk i lapptäcksteknik hos Elisabeth och hemstöpta ljus från Orust fanns förstås smycken i långa rader, vantar och mössor, fårskinn och ull - och dessutom korv, ost, bröd, oliver, sill osv, osv..... • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post390

Biblioteksbesök och bokmässa

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Tue, November 13, 2018 12:58:25
En snabbvisit på ett mysigt litet bibliotek i Borås, där jag träffade ett tjugotal fyra-/femåringar och deras fröknar och berättade om Lilla Rosie.Åter dags att packa, denna gång inför Bokfestivalen i Värmland; Karlstad, here we come!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post389

Julmässa

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Mon, November 12, 2018 09:25:33
Tillbaka efter välbehövlig paus några oktoberveckor.... Årets första julmässa ägde rum på Knistad Herrgård med duktiga Lisa "vid spakarna". Som utställare blev man verkligen väl mottagen och kände sig välkommen.
Tack Lisa för ett välordnat arrangemang! Och tänka sig, självaste tomten hälsade på hos Glimmergumman och de andra utställarna. Dessemellan roade han både barn och vuxna under två välbesökta dagar.
Minsann inte alltid man har förmånen att träffa en auktoriserad tomte!Närmaste utställargranne var Malin från Mallasliv med sina fina, egentillverkade tygväskor i olika storlekar, praktiska och vackra! Söta luvor i samma tyger kom att pryda flera små huvuden.
Anna-Karin och Torbjörn från familjeföretaget Torann sålde sina underbart vackra ljus i olika modeller, hemstöpta på traditionellt vis. Vem kunde motstå dem? - Och mera hittar du förstås på Torunns hemsida.

För Glimmergummans del är det bara att ladda om, för nästa helg är det Värmlands Bokfestival som gäller.


 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post388

Höstglöd

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sun, October 14, 2018 20:41:42
Härlig höstsöndag på Hofsnäs....
......långpromenad, medhavd fika och varma vindar. Vad mer kan man önska?
Och på den vackra busken lyser nyponen som höstglöd.
Vi njuter omåttligt av den kvardröjande sommarens sista andetag.... Snart nog kommer vinter och kyla.

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post387

Ljusa dagar i oktober

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Fri, October 12, 2018 22:12:14
Skön brittsommarkväll i Alingsås med ljuvliga ljussättningar - och öppna caféer..... Missa inte Ljus i Alingsås!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post386

Söndagsutflykt!

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Wed, September 26, 2018 21:33:57
Några härliga bilder från ett blåsigt men underbart Getterön. Mysig långpromenad med både ryggsäck och fika - inte helt fel!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post385

September

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sat, September 01, 2018 18:14:19
Härlig inledning på september!
Signering i Akademibokhandeln i Vänersborg, som hade ordnat så fint och skyltat upp i förväg med både "gatupratare" och fönsterskyltning. Säga vad man vill, men det är mycket som talar för en riktig bokhandel med trevlig och intresserad personal - tack för det fina besöket!
Kunde inte låta bli att stanna till vid mysiga Kaffekoppen i Sollebrunn på hemvägen och passade också på att besöka Gästis, som ställer ut Sidsel Cooks målningar. KonstAnten äger så lägligt rum idag och i morgon.
Väl hemkommen - en rask, uppfriskande promenad i brittsommarvärmen.
Om några timmar dags att hämta bästa maken på Landvetter så att vi kan fira bröllopsdagen (som är idag) i morgon!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post384

Puuuh...!!!

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Wed, August 29, 2018 11:59:21
Vilken vecka!!! Boksigneringar, reklamfilm, författarbesök...
seniorföreställningar....
och däremellan paketering och sändning av den ena bokbeställningen efter den andra.... Kan inte tro det är sant! • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post383

Höstupptakt

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Wed, August 22, 2018 10:18:15
Härligt besök hos de trevliga SPF-seniorerna i Bankeryd..... ..... där Lennart och Torbjörn fångade Glimmergumman på bild.
 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post382

Jobbhelg...

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sun, August 19, 2018 17:43:23
En intensiv helg med boksignering av LILLA ROSIE Nordstan, Göteborg och på Kungsmässan i Kungsbacka.
Så många böcker blir sällan sålda vid de här tillfällena, eftersom jag knappast säljer på mitt namn så som etablerade eller kända författare kan göra, men det är ändå roligt när några stannar till och vill veta mera.
Av trafiken på hemsidan och senare beställningar upplever jag att det ändå är värt besväret.
Nu gäller det att byta om för i morgon väntar seniorer i Småland på Tokigt och Tänkvärt.

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post381
Next »