Glimmergumman

SeptemberAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Sat, September 01, 2018 18:14:19

Härlig inledning på september!
Blog imageSignering i Akademibokhandeln i Vänersborg, som hade ordnat så fint och skyltat upp i förväg med både "gatupratare" och fönsterskyltning. Säga vad man vill, men det är mycket som talar för en riktig bokhandel med trevlig och intresserad personal - tack för det fina besöket!
Kunde inte låta bli att stanna till vid mysiga Kaffekoppen i Sollebrunn på hemvägen och passade också på att besöka Gästis, som ställer ut Sidsel Cooks målningar. KonstAnten äger så lägligt rum idag och i morgon.
Väl hemkommen - en rask, uppfriskande promenad i brittsommarvärmen.
Blog imageOm några timmar dags att hämta bästa maken på Landvetter så att vi kan fira bröllopsdagen (som är idag) i morgon!

Puuuh...!!!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, August 29, 2018 11:59:21

Vilken vecka!!! Boksigneringar, reklamfilm, författarbesök...
Blog imageseniorföreställningar....
Blog imageoch däremellan paketering och sändning av den ena bokbeställningen efter den andra.... Blog imageKan inte tro det är sant!HöstupptaktAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, August 22, 2018 10:18:15

Härligt besök hos de trevliga SPF-seniorerna i Bankeryd..... Blog image..... där Lennart och Torbjörn fångade Glimmergumman på bild.
Jobbhelg...Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, August 19, 2018 17:43:23

En intensiv helg med boksignering av LILLA ROSIE Nordstan, Göteborg och på Kungsmässan i Kungsbacka.
Blog imageSå många böcker blir sällan sålda vid de här tillfällena, eftersom jag knappast säljer på mitt namn så som etablerade eller kända författare kan göra, men det är ändå roligt när några stannar till och vill veta mera.
Av trafiken på hemsidan och senare beställningar upplever jag att det ändå är värt besväret.
Blog imageNu gäller det att byta om för i morgon väntar seniorer i Småland på Tokigt och Tänkvärt.

Lilla Rosie ger sig ut i världen!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, August 13, 2018 16:53:36

Efter den här artikeln i BT har det hänt mycket...Är så tacksam för fina recensioner bl.a. från BTJ och bokcirkelflickorna - se fliken Media/Recensioner.
Blog imageI höst väntar signeringsturné och mässor - sååå spännande! Först ut i Prideveckan är Akademibokhandeln i Göteborg på lördag - se Kommande evenemang-fliken!

Glimmergumman i fartenAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, August 09, 2018 20:35:14

Så var det åter dags att servera några Gummor och Gubbar i Osalig Blandning. Och en blandning blir det verkligen - den ena dagen i Månstads lilla, vackra kyrka och den andra i Vrigstads hembygdspark, där vi nästan höll på att blåsa bort men njöt i solskenet! Blog imageGumman trivdes och publiken verkade nöjd med både programmet och den ljuvliga ostkakan som serverades.

En sommarpärlaAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, July 15, 2018 21:40:25

Många hittade ut till lugnet och gemenskapen på Crea Diem bokcafé, där jag hade glädjen att medverka under helgen. Så många barn dök inte upp - förståeligt nog i dessa förunderligt varma sommardagar, som inte tycks ta slut...
Blog imageSagoläsningen ägde rum på lördagen. Under söndagen blev det mera av bokförsäljning, vilket förstås också är roligt. Att träffa läsare är alltid lika givande och nästan alltid utmynnar nya möten i intressanta samtal - om böcker eller annat.Blog imageBokcaféet i Ods lilla kyrkby är en pärla, ömt vårdad av Gerd och Håkan, där du inte bara kan fika och äta gott utan också botanisera bland böcker du inte visste fanns. Väl värt ett besök.


Lilla Rosie är här!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, July 04, 2018 12:08:28

Så är hon här, den lilla! Nu bär det av på signeringar. Så roligt att i år ha blivit inbjuden av flera bokhandlare. På lördag är vi i Varberg, Lilla Rosie och jag... Vi ses kanske?Blog imageVi ha tänkt oss att vara klara innan VM-fotbollen!!!Seniorprogram och bokbestyrAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, May 14, 2018 16:10:27

inget kunde väl passa bättre än föreställningen Mellan Hägg och Syren, nu när vi njuter av blomning i alla dess former - och inte minst en ljuvlig försommarvärme!
Sista seniorprogrammet denna vår innebar för Glimmergummans del ett trevligt besök på Slätta Damms lilla fina SPF-förening.
Till hösten återkommer seniorföreställningarna med början i augusti. Först i raden av bokade program är både Gummor och Gubbar i Osalig Blandning och Tokigt och Tänkvärt.

Blog imageNu ägnar jag resten av våren/försommaren åt "bokbestyr", vilket - förutom färdigställande av regnbågsboken om Lilla Rosie - innebär ännu ett skolbesök.
Och så förstås...PR och bokning av mässor.... Det är hög tid, bara att sätta i gång...
Fast hmmmm.... jag väntar nog tills det kommer några regniga dagar....!

Lilla Rosie är på G!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Tue, May 08, 2018 22:39:00

Nu kan du få en liten tjuvtitt på regnbågsboken...Blog imageEfter några timmar hos Ingegerd denna rekordvarma majdag börjar LILLA ROSIE se dagens ljus.....
Och det ska erkännas, man jobbar bra när man vet att rabarberpaj och vaniljsås blir belöningen!

(Scrolla gärna ned under Allmänt, så kan du se hur det hela började med illustrationerna....)

FörsommarmorgonAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, May 07, 2018 08:53:50

Äntligen blommar magnolian! Sval morgon bjuder in till en varm solskensdag...
Blog imageNu är tiden då allt i naturen vaknar, då vi inte kan motstå frestelsen att stoppa ned nya små skott i trädgården, om vi har lyckan att ha en sådan - tiden då vi vågar visa våra frusna vintersjälar för varandra och samtala med vem man än möter - bara för att solen värmer. Visst är det UNDERBART! Blog imageOch visst infinner sig arbetslusten en morgon som denna.... Brukar säga att jag aldrig blir vintermänniska och i det ligger en stor sanning. Sol och värme däremot ger mig ENERGI!

Redan har jag bokat nytt träningskort inkl yoga i morgon bitti, ägnar sedan förmiddagen åt repetition av seniorprogram och upplägg av författarbesök i en skola.
Därpå avbrott för promenad till stan och lunch med rotarykamrater för att sedan njuta av eftermiddagssolen och sticka emellan med PR-jobb inför nya boken om Lilla Rosie. Just nu "häcken full", som man säger!


Jobbmöte!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, April 19, 2018 08:42:53

Så var det dags att titta på Ingegerds skisser, diskutera, fundera, planera och tycka till -ja, närmare bestämt vrida och vända våra olika tankar och idéer vad gäller illustrationer och layout. Blog imageEfter att ha givit ut fyra böcker tillsammans känner man varandras arbetssätt och med det följer en trygghet. Att konstnärligt kunna lita på varandra är en förutsättning för ett gott samarbete.
Blog imageEfter en underbart god sopplunch triggades arbetslusten i gång på allvar och vi jobbade på utav bara katten (!). Självklart går det lättare i mysig arbetsmiljö, och arbetsdagen försvann i ett nafs. Den goa' känslan finns kvar och den hoppas vi hoppas vi består innanför pärmarna, när boken är klar i sommar!