Glimmergumman

Första gången på SmåLit...Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, February 05, 2018 09:17:47

SmåLit - en ny erfarenhet.... Blog imageKan man hitta en bättre bild för läsande än denna tös, djupt försjunken i en bok!

Många människor trotsade vintervädret och tog sig till Biblioteket i Jönköping resp. Gummifabriken i Värnamo, där mässorna hölls. Dock upplevde jag långt färre besökare än jag förväntade mig, kanske på grund av det plötsliga väderomslaget, snöröjningen som hade svårt att hinna med. En och annan tvekade nog att ge sig ut.
Försäljningen blev därefter, inget att skryta med, men som alltid trevligt att träffa läsare och extra kul när någon säger: "Åh, den boken har jag hört talas om. Jag är förskollärare och vill köpa den." Då blir man förstås glad!Som alltid roligt att träffa andra utställare, gamla och nya bekanta - som t.ex. härliga CharlottaPokemonmannen http://www.popcornmannenpoppe.se, LisaFantasyförlaget http://www.fantasiforlaget.se, EvaOrdspira http://www.ordspiran.se och inte minst Joke GunsSmåBus http://smabusfestival.se/sv/program.html, som arrangeras i september 2018. Bilderna ovan blev lite omkastade, men gå in på deras spännande hemsidor och läs mera!Blog imageGlimmergumman tackar för sig på SmåLit och tar med sig erfarenheter (good and bad) inför vår Lokala Bokmässa på Hemgården i Borås www.hemgarden.nu. Hoppas vi ses!

Bokmässa igen!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, February 01, 2018 15:41:03

Nu gäller det att byta FÖRESTÄLLNINGSHATTEN till FÖRFATTARKEPSEN, för snart bär det av till SMÅLIT, Bokmässa i Jönköping och Värnamo. Ser fram emot att träffa besökare och utställare - alltid lika spännande! - Med på resan är förstås Ebba, Pelle, Pysen och alla de andra!
Blog imageDen här gången gäller det vara snabb i vändningarna....
På onsdag väntar seniorföreställning med Gummor och Gubbar i Osalig Blandning...Blog image... och på torsdag styr jag kosan söderut i några veckor!Blog imageBlog image

FinbesökAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, January 24, 2018 12:39:49

Inte varje dag man får besök av en journalist, som är med "En dag på jobbet"!
Journalisten Minna Ulin besökte vårens första framträdande, som ägde rum i Sjömanskyrkan, där många SPF-seniorer från Linnéstaden i Gbg hade samlats för att lyssna till ett och annat guldkorn ur vår svenska vis-och litteraturskatt. Glimmergumman glimrade efter bästa förmåga och av mottagandet att döma var publiken nöjd. Blog image Minna fotograferar och skriver för SKPF:s tidning Här och Nu.

NyttAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, January 15, 2018 11:23:49

Inte utan att det känns kul, när man får trycka en ny upplaga!
Blog imageDe här tre små vers- och målarböckerna, som är illustrerade av Ingegerd Härgestam, blev uppenbarligen mera populära vartefter tiden gick och är nu slut på förlaget!
I februari 2018 finns de nya böckerna åter i lager.

Nytt årAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, January 08, 2018 19:29:29

Blog imageNytt år - nya Fräcka Köksgardiner - stolt sömmerska!HelgbestyrAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, January 08, 2018 19:11:21

Så börjar ett nytt år.....2018.Blog imageVädermässigt blev julen grå och trist, men nu lär vi gå mot ljusare tider - i alla fall om man får tro almanackan. För min del avstår jag gärna från snön - det räcker om den ligger över jul (vilket den dock inte gjorde i år) .
Blog imageNu längtar vi efter tulpaner, värme och sol!
I år firade vi julen på Villa Sjötorp utanför Ljungskile, lugnt och stillsamt och god mat. Vad kan man mera önska?
Mellandagarna bjöd på Göteborgsbesök, en fantastisk Fantom of the opera på Göteborgoperan.Blog imageMan fotograferar inte gärna i salongen, så det får bli en foajébild. Alltid härligt att besöka operan och den här gången var vi extra nöjda.
Stadsteaterns tolkning av Gösta Berlings saga, denna underbara berättelse av kära Selma Lagerlöf, som vi såg på Nyårsafton, gav oss långt ifrån samma upplevelse.....

JulpresentAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Fri, December 22, 2017 13:32:43

Som en liten julpresent får man betrakta Borås Tidnings artikel av Niclas Sennerteg, som uppmärksammat att Pyttepojken är tillbaka!Blog imageHela artikeln finner du i BT:s papperstidning från den 22 december 2017 - eller i PLUS-tidningen på nätet.

JulstämningAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, December 21, 2017 18:37:41

Vilken julstämning vi hade för någon vecka sedan! Kunde det inte ha varat över jul bara?Blog imageNu får vi skapa julstämning inne i stället. Så här fint lyser den gamla kyrkan i julveckan.
Blog imageNjut av varandra och fira jul i lugn och ro är mitt råd efter några ganska fulltecknade höstmånader. Nu är det vintersolstånd och vi ser fram emot vårljusa tider.
Tack alla fantastiska samarbetspartners för en innehållsrik och spännande höst!smiley


En intensiv period...Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Sat, December 09, 2017 18:22:29

Dags att hämta andan och börja tänka på julen...!
Blog imageDet blev en intensiv höst med bl.a. programmet Gummor och Gubbar i Osalig blandning.
Blog image I minst tre år har jag tänkt lägga ned programmet, men jag har nu lovat att det får hänga med några månader till, eftersom många fortfarande frågar efter det.Blog imageTacksam över många fina besök hos seniorer bl.a. i Lyckeby (Blekinge), där jag träffade härliga Christer www.christerpeters.se, en kille som gör så många så glada!
Blog imageUnder november och början av december tog böckerna över. Till min stora glädje blev Pyttepojken och stjärnfallet väl mottagen av bl.a. Bibliotekstjänst, och efter det har beställningarna ramlat in.

Mässor och julmarknader har varvats med biblioteksbesök. Möten med många människor - mässor och marknader är populära - men ett par biblioteksbesök fick noll publik på grund av sjukdom hos förskolepersonalen. Trist, för sånt vet man först en kvart innan evenemanget! smiley
Ett par bokhandelsbesök fick ställas in av liknande anledning, en besvikelse förstås. Men slutsummeringen är dock positiv: god försäljning och nöjda arrangörer. smiley

Blog imageBland höjdarna var boksläppet på Crea Diem i Od www.creadiem.se. Gå in och ,lyssna och lyssna på några rader ur sagan! - Och se så fint förskolebarnen pysslade på Fristads bibliotek, där deras konstverk tävlade med Anna Marias fina illustrationer!

Omväxling förnöjer...Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, December 07, 2017 21:05:27

Idag var det filminspelning i Göteborg inför Bingolottos uppesittarkväll. Kul jobb!
Blog imageVäl hemkommen igen dags att expediera beställningar av böcker från både adlibris och boj. Inte bara Pyttepojken har hittat sina läsare utan även Pysenböckerna, som snart är slut!
Blog imagePå Fristads bibliotek har Anna Marias fina Pytteillustrationer ställts ut ända sedan vi var där och träffade barnen efter att boken om Pyttepojken Pelle och stjärnfallet släppts.
Blog imageNu hade barnen också gjort sina egna snögubbar, som ställdes ut. Så fint!

Julbestyr och annatAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, December 04, 2017 16:20:47

Så blev det äntligen litet adventsstämning även i det här huset!
Blog imageI och med Pyttepojken 2:s nedkomst blev november fulltecknat med mässor, marknader och biblioteksbesök. Å andra sidan kan vi glädja oss åt fint mottagande, bra försäljning, goda recensioner och i kölvattnet beställningar från både Bibliotekstjänst och Adlibris. Det är bara att vara glad och tacksam.
Blog imageÖstergötlands bok- och berättarmässa i lördags var den sista mässan för Glimmergummans räkning detta år. Tur var väl det, för nu börjar ryggen krokna på gumman.... Närmaste grannar på TellUs var Hois förlag www.hoi.se och Opal www.opal.se. Mysiga Jul i Kvarnbyn ägde rum på söndagen, där Glimmergumman var en av utställarna. Närmaste goa granne var duktiga Charlotta.
Blog imageGå in på hennes hemsida www.popcornmannenpoppe.se - en guldgruva, inte minst för alla förskolor!
Blog imageSå roligt att träffa rara Eva O., som bl.a tillverkar roliga, små papperskossor och mycket annat fint - och som också debuterat som författare med barnboken Rosas dag.


På väg...Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, November 30, 2017 22:02:23

Så var det färdigpackat inför Östergötlands bok- och berättarmässa på lördag. Förra året gav mersmak, och säkert blir det en intressant mässa även i år på det fina Stadsbiblioteket i Linköping.
Blog imageMan hoppas att lådorna är något lättare på hemvägen...Blog imageDe här gången gäller det att vara extra systematisk eftersom Glimmergumman är med på Jul i Kvarnbyn, Mölndal på söndag, dvs dagen efter. En mysig julmarknad som ingen vill missa!