Glimmergumman

Kärt återseendeAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, September 20, 2017 08:57:07

På sjuttiotalet besökte jag första gången Drottning Kristinas Jaktslott med ett Jenny Lind-program. Det var förstås under mina "koloraturår". Den här gången var repertoaren en annan...
Medan höstregnet plaskade utanför knuten bjöd Drottning Kristinas Jaktslott, en liten pärla "mitt i smeten", på värme och vänlighet inomhus. För denna trivsamhet stod Alla Glada Flickor, som jag hade glädjen att besöka med en av mina föreställningar. Sorl och skratt, trevliga samtal, kära återseenden. Vad kan man mera önska? Vissa jobb är roligare än andra - så är det bara!Blog imageHär har kanonfotografen fångat Glimmergumman, flankerad av Elisif och Birgitta, två av de fantastiska flickorna. Så roligt att träffas igen!

Ny bok på gångAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, August 10, 2017 19:21:55

Nu tittar han fram igen, den pyttelille pojken Pelle, som bor uppe i den gröna eken.
Det har blivit vinter och kallt. Snön faller i stora flingor och hela Pelles värld blir vintervit.Snart får Pelle oväntat besök...Blog imageAkvarellisten Anna Maria Persson ritade och målade figurerna i den första boken, Pyttepojken Pelle i blåsväder. I nästa bok berättar jag vad som händer i eken på vintern, alldeles innan jul.
Just nu är Anna Maria i full färd med att illustrera Pyttepojken Pelle och stjärnfallet,som är titeln på boken. Release i oktober 2017.

Själv har jag haft en inspirerande dag, först på tryckeriet www.LH.tryck.se, sedan hos illustratören www.annamaria.nu/index.html, där jag njutit av flera i fina bildförslag till boken. Am I not a lucky girl?!!SemesterspaningAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, August 06, 2017 10:03:51

På spaning efter de år som gått.... eller kanske tvärtom? Födelsedag och semester, en bra kombination!Så är även Mannen ett år äldre....Blog imageHavet lika fascinerande som alltid, inte minst utmed Hallandskusten.
Blog imageHalmstad bjöd på gatuteater - - -Blog image- - - och en förtrollande kvällshimmel.
Blog imageRingsjön utanför Höör i Skåne...På vägen hem besök på Svedinos. Som avslutning på veckan en underbar paella hos Freddan och Lisa i Borås.


AvbrottAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Fri, July 28, 2017 19:20:04

Äsch, det här (drop finger) var väl ändå rätt onödigt - mitt i sommaren!

Blog imagePaul HarrisAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Fri, June 23, 2017 16:15:32

Känner mig hedrad och glad....
Blog imageTack alla Rotarykamrater och Styrelsen i Borås Södra Rotaryklubb för den fantastiskt fina utmärkelsen!

Ny bokAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Tue, May 30, 2017 18:31:29

Vem kunde ana att Pyttepojken Pelle i blåsväder skulle få en uppföljare? Den här berättelsen utspelar sig under vintern. Titeln håller jag litet på...
Blog image Nu är utkastet till den andra, fristående boken om Pyttepojken klappat och klart. Efter att ha vridit och vänt på varje ord och mening, bearbetat och bearbetat i det oändliga, efter att ha passerat kill-your-darlings-stadiet och ångrat mig och efter att ha tagit till mig och värderat testläsarnas kommentarer, har jag nu satt deadline och skickat iväg manuset till lektör. Nu väntar jag med spänning - och en stor portion bävan.... En ny resa börjar!

VåravslutningAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, May 18, 2017 22:56:40

Programmet Mellan Hägg och Syren ägde rum på en fin våravslutning i Lindome, där Glimmergumman fångades "in action" av påpassliga kanonfotografen Barbro.
Blog imageHärligt att få ge den sista föreställningen på vårturnén när häggen börjat blomma och försommarvärmen värmer våra frusna vintersjälar!
Blog imageTack för ett trevligt besök - och inte minst för den vackra blomman! http://spfseniorerna.se/sagsjon!Blog image


Flow...Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, May 10, 2017 21:52:22

Flow kallas det....Blog imageAldrig tidigare har jag legat före i planeringen, men efter den halländska energikicken förra veckan är Pyttepojkens andra bok inne på tredje bearbetningen och "kill-your-darlings"-stadiet. Kanske ska man vara tacksam över att det finns mycket att skala bort - hellre det än tvärtom.
Snart dags för testläsare och illustratör, men ännu återstår en hel del eget arbete. Gäller att fråga sig om storyn håller, finslipa språket, se över helheten, vändpunkterna, gestaltningen, berättarrösten osv. osv. - I morgon en ny dag och nya tag!

SkrivroAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Fri, May 05, 2017 18:47:11

Skrivro vid havet.....Blog image.... långa promenader på de halländska strandängarna, vind och sol.....
Blog imageSe hur havet glittrar! Du hör väl bruset från vågorna?
Blog imageVilken ynnest att få vistas här några dagar!

I morgon går "tidsfristen" ut; förhoppningsvis har jag första utkastet till Pyttepojkens andra bok klar. Det är i alla fall en början....

VårkänslorAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, May 04, 2017 19:12:00

Så kom april med blåst, sol, regn och snö om vartannat. Precis som vanligt, alltså. Och varje år blir man lika förvånad över att våren inte får fäste i april....Hur kommer det sig?
Blog imageGlimmergumman gjorde i alla fall sitt bästa för att locka fram vår och sommarkänslorna i föreställningen Mellan Hägg och Syren. Flera seniorföreningar fick uppskattade besök, och några återstår ännu i maj, innan "sommarlovet" bryter ut.Blog imageBlog imageJust de här bilderna är från det trevliga månadsmötet hos Aktiva Seniorer i Vänersborg.

KonstrundaAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Sat, April 22, 2017 21:09:21

Trevligt besök hos Ingegerd, som medverkar i Ulricehamns Konstrunda 21 - 23 april -17.
Blog imageSoligt, men blåsigt och kallt ute....
Blog imageDet nya, fina växthuset blev en liten konsthall - så värmande vackert - och fyllt med Ingegerds fantasifulla skapelser!VårprogramAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, March 30, 2017 11:20:43

Så dags att byta fokus, eller rättare sagt hatt! Efter en härlig Bokmässa och Lenngrenprogram på Hemgården är det nu vårliga tankar som infinner sig...Blog imageDärmed också dags för föreställningarna Mellan Hägg och Syren. Ser fram emot besök på flera seniorföreningar under maj och april.
Blog image