Glimmergumman

Biblioteksbesök och bokmässaAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Tue, November 13, 2018 12:58:25

En snabbvisit på ett mysigt litet bibliotek i Borås, där jag träffade ett tjugotal fyra-/femåringar och deras fröknar och berättade om Lilla Rosie.Blog imageÅter dags att packa, denna gång inför Bokfestivalen i Värmland; Karlstad, here we come!Blog image

JulmässaAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, November 12, 2018 09:25:33

Tillbaka efter välbehövlig paus några oktoberveckor.... Blog imageÅrets första julmässa ägde rum på Knistad Herrgård med duktiga Lisa "vid spakarna". Som utställare blev man verkligen väl mottagen och kände sig välkommen.
Tack Lisa för ett välordnat arrangemang! Blog imageOch tänka sig, självaste tomten hälsade på hos Glimmergumman och de andra utställarna. Dessemellan roade han både barn och vuxna under två välbesökta dagar.
Minsann inte alltid man har förmånen att träffa en auktoriserad tomte!Blog imageNärmaste utställargranne var Malin från Mallasliv med sina fina, egentillverkade tygväskor i olika storlekar, praktiska och vackra! Söta luvor i samma tyger kom att pryda flera små huvuden.
Blog imageAnna-Karin och Torbjörn från familjeföretaget Torann sålde sina underbart vackra ljus i olika modeller, hemstöpta på traditionellt vis. Vem kunde motstå dem? - Och mera hittar du förstås på Torunns hemsida.

För Glimmergummans del är det bara att ladda om, för nästa helg är det Värmlands Bokfestival som gäller.


HöstglödAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, October 14, 2018 20:41:42

Härlig höstsöndag på Hofsnäs....
Blog image......långpromenad, medhavd fika och varma vindar. Vad mer kan man önska?
Blog imageOch på den vackra busken lyser nyponen som höstglöd.
Blog imageVi njuter omåttligt av den kvardröjande sommarens sista andetag.... Snart nog kommer vinter och kyla.

Ljusa dagar i oktoberAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Fri, October 12, 2018 22:12:14

Skön brittsommarkväll i Alingsås med ljuvliga ljussättningar - och öppna caféer..... Missa inte Ljus i Alingsås!

Söndagsutflykt!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, September 26, 2018 21:33:57

Några härliga bilder från ett blåsigt men underbart Getterön. Mysig långpromenad med både ryggsäck och fika - inte helt fel!

SeptemberAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Sat, September 01, 2018 18:14:19

Härlig inledning på september!
Blog imageSignering i Akademibokhandeln i Vänersborg, som hade ordnat så fint och skyltat upp i förväg med både "gatupratare" och fönsterskyltning. Säga vad man vill, men det är mycket som talar för en riktig bokhandel med trevlig och intresserad personal - tack för det fina besöket!
Kunde inte låta bli att stanna till vid mysiga Kaffekoppen i Sollebrunn på hemvägen och passade också på att besöka Gästis, som ställer ut Sidsel Cooks målningar. KonstAnten äger så lägligt rum idag och i morgon.
Väl hemkommen - en rask, uppfriskande promenad i brittsommarvärmen.
Blog imageOm några timmar dags att hämta bästa maken på Landvetter så att vi kan fira bröllopsdagen (som är idag) i morgon!

Puuuh...!!!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, August 29, 2018 11:59:21

Vilken vecka!!! Boksigneringar, reklamfilm, författarbesök...
Blog imageseniorföreställningar....
Blog imageoch däremellan paketering och sändning av den ena bokbeställningen efter den andra.... Blog imageKan inte tro det är sant!HöstupptaktAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, August 22, 2018 10:18:15

Härligt besök hos de trevliga SPF-seniorerna i Bankeryd..... Blog image..... där Lennart och Torbjörn fångade Glimmergumman på bild.
Jobbhelg...Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, August 19, 2018 17:43:23

En intensiv helg med boksignering av LILLA ROSIE Nordstan, Göteborg och på Kungsmässan i Kungsbacka.
Blog imageSå många böcker blir sällan sålda vid de här tillfällena, eftersom jag knappast säljer på mitt namn så som etablerade eller kända författare kan göra, men det är ändå roligt när några stannar till och vill veta mera.
Av trafiken på hemsidan och senare beställningar upplever jag att det ändå är värt besväret.
Blog imageNu gäller det att byta om för i morgon väntar seniorer i Småland på Tokigt och Tänkvärt.

Lilla Rosie ger sig ut i världen!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, August 13, 2018 16:53:36

Efter den här artikeln i BT har det hänt mycket...Är så tacksam för fina recensioner bl.a. från BTJ och bokcirkelflickorna - se fliken Media/Recensioner.
Blog imageI höst väntar signeringsturné och mässor - sååå spännande! Först ut i Prideveckan är Akademibokhandeln i Göteborg på lördag - se Kommande evenemang-fliken!

Glimmergumman i fartenAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, August 09, 2018 20:35:14

Så var det åter dags att servera några Gummor och Gubbar i Osalig Blandning. Och en blandning blir det verkligen - den ena dagen i Månstads lilla, vackra kyrka och den andra i Vrigstads hembygdspark, där vi nästan höll på att blåsa bort men njöt i solskenet! Blog imageGumman trivdes och publiken verkade nöjd med både programmet och den ljuvliga ostkakan som serverades.

En sommarpärlaAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, July 15, 2018 21:40:25

Många hittade ut till lugnet och gemenskapen på Crea Diem bokcafé, där jag hade glädjen att medverka under helgen. Så många barn dök inte upp - förståeligt nog i dessa förunderligt varma sommardagar, som inte tycks ta slut...
Blog imageSagoläsningen ägde rum på lördagen. Under söndagen blev det mera av bokförsäljning, vilket förstås också är roligt. Att träffa läsare är alltid lika givande och nästan alltid utmynnar nya möten i intressanta samtal - om böcker eller annat.Blog imageBokcaféet i Ods lilla kyrkby är en pärla, ömt vårdad av Gerd och Håkan, där du inte bara kan fika och äta gott utan också botanisera bland böcker du inte visste fanns. Väl värt ett besök.