Glimmergumman

Glimmergumman

Herrarna får ursäkta...

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Thu, September 04, 2014 09:04:09
.... men så mycket kvinnokraft jag mötte vid mitt besök i Svabensverk på gränsen till två världsarv, Hälsingegårdar ochFalu koppargruva!Fruktbarhetens gudinna av Marianne Ling, som är placerad på udden i sjön och ingår i årets utställning, får stå som symbol.

För andra året i rad bjuder den lilla byn med knappt 40 invånare på Konst i byn. Projektledaren Hällpetters Maria Bergström inledde traditionen tillsammans med tre konstnärer, - förutom Marianne Ling även Sylvia Darnell och Marga Boustedt - och lokala aktörer. Gå gärna in på www.konstibyn.se, där kan du läsa om Svabensverk - på gränsen till Världsarv och alla som bidrar till att göra denna lilla by till en samlingsplats. Där finns länkar till olika konstnärer och under fliken historik hittar du även information om förra årets Land Art.

Hällpetters Maria Bergström har flera kreativa järn i den berömda elden. Hon inte bara inspirerar utan också förverkligar visioner. Inte undra på att lilla Svabensverk blivit en plats för konst i alla former med spelmansstämma, teater etc.
http://konstibyn.se/hallpetters-maria-bergstrom.html kan du läsa mera om Maria.

Vilken glädje att få uppleva några härliga sensommardagar i dessa människors stora, kreativa famn!  • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post254