Glimmergumman

Semestertider....Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, July 10, 2019 21:57:09

Midsommar tillsammans med Världens Två Bästa - här på utflykt till Mässingskammaren i Skultuna med goda räkmackor i myshörnet.
Blog imageÅter på hemmaplan, nyplantering av rosenrabatt.... Blog image.... iordningställande av insektshotell och fågelbad.Blog imageI en annan rabatt står rosenbusken redan i blom!Blog image

Sköna söndagAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Tue, June 04, 2019 09:44:19

Efter en gråtrist lördag ställde vi kosan till Getterön.....Blog imageSöndag med fika i det fria - och lite avkoppling ...
Blog image... innan en stärkande promenad...
Blog image... bland ljuvliga blomster...
Blog image... omväxlande natur...
Blog image... i havsbris och sol!
Blog imageEn pärla vid havet, väl värd ett besök!


En vanlig regnig dag....Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Fri, May 31, 2019 10:13:12

Kristi Himmelfärdsdag med svenskt ruskväder... Men en snabb promenad fick det ändå bli trots småduggande och blåst! Blog imageEftermiddag inomhus med bakning och matlagning - rena nöjet när regnet strilar mot rutorna och blåsten gör sitt bästa för att slita grenar av träd och buskar. Man undrar var sommaren är...En läcker sparrissoppa med gott rågbröd till blev resultatet. Soppan avnjöts - och tog slut(!) - medan brödet räckte att även frysa in. Härligt!
Blog imageMellan de husliga sysslorna blev det manusredigering...
Blog image- och för ovanlighetens skull, lite kakbak faktiskt!Blog imageSmarriga chokladkakor till kaffet!


Återhämtning & nystartAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, May 30, 2019 09:51:48

En vecka i franska Nice kan vara precis vad man behöver för att ge livsandarna luft och få ny energi...Blog imageOch efter ett par dagar åkte Garbohatten och solglasögonen på....Blog imageSen var det bara att ge sig ut på upptäcktsfärd i solen.
Blog imageMarknadernas utbud kan göra en nordbo grön av avund...Blog image Blog imageDet gäller att ta chansen att låta både öga och gom njuta av alla läckerheter
Blog imageBlog image- för att inte tala om blomsterprakten!Blog imageLånga, härliga promenader med Anna-Maria som världens bästa guide bjöd på mängder av museibesök. Här fångades vi av Peder "in action"!Blog imageChagall, Matisse, Renoir - ja, många fler - och platser som förknippas med dem, har nu plats i mitt hjärta.Blog imageBlog imageBlog imageGammalt och nytt hann vi med, och ingen upplevelse var den andra lik...Blog imageBlog imageBlog imageEfter alla intryck var det skönt att stanna till... Blog imageoch ta sig lite lunch...
Blog image... eller slinka in på något mysigt ställe för en kopp kaffe.Blog imageBlog imageSå småningom tar även det bästa äventyr slut och hemfärden nalkas...Blog imageVem vet, kanske återvänder jag en dag... Ännu finns mycket att uppleva - eller återuppleva!

PS. På Anna-Marias blogg http://blogg.annamaria.nu/#category7 kan du läsa mera om konstutbudet i Nice.

Snart maj - och skrivmånad!Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Sat, April 27, 2019 08:47:51

Medan magnoliorna blommar .... Oj, vilken fin rubrik, förresten!Blog imageFaktum är att de ljuvliga "varelserna" redan blommar för fullt ....
Blog image.... och runtom oss översvämmas de nygröna backarna av vita sippor - en gudomlig tid, full av vårlig förväntan och återkommande förundran över försommarens fägring!
Blog imageI april gav Glimmergumman vårens sista föreställningar av Tokigt och Tänkvärt och Mellan Hägg och Syren -
Blog image - vilket bl.a. inneburit flera återbesök på Västkusten, lika mysigt som alltid, inte minst nu på våren.

- - - - -

Nu stundar skrivmånad - maj...
och egentid...
Blog imageJag verbaliserar nog några tankar på papper redan idag. Och snart planterar jag en ny rosenrabatt!
Njuter just nu av att inte ha en fullproppad agenda!

Med ny syn på brödAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Fri, April 12, 2019 16:16:02

Försmak av våren....Blog imageSkånebesök med strålande sol och blå himmel trots de nordliga vindarna, som krävde varma kläder. Sammantaget dock en härlig upplevelse!
Blog imageI sällskap med tre allra goaste vänner gällde det också att under två dagar lära sig att baka surdegsbröd "på riktigt". - Och oj, så gott det blev!!!

Att dessutom träffa nya bekantskaper blev ett extra plus...
Blog imageTack Christine för all ny kunskap om bröd och för två fantastiskt fina dagar. Nu ska vi ut och jaga riktigt mjöl - sen kör vi!FöreställningarAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, April 04, 2019 20:52:27

Några föreställningar hinner jag med under våren även om bokmässorna nu tagit mycket av min tid. Lika härligt som alltid att fara ut mot den bohuslänska kusten så här på vårkanten...Blog image.... och lika trevligt med återbesök, denna gång i Hunnebostrand med föreställningen Tokigt & Tänkvärt.
Blog imageTack för en fin stund tillsammans med alla er!
SöndagspromenadAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Tue, March 26, 2019 13:20:07

Återhämtning i skogen...
Vad kan samla tankarna bättre än en långpromenad dagen efter vår härliga bokmässa... Blog imageÄnnu prasslar torra löven i ekarna, men snart kryper knopparna fram och vitsipporna vaknar på marken.
Blog imageUndrar just om Glimmergumman kommer till skott med en tredje bok om pyttepojken Pelle. Hm, mycket annat pockar på - jag lovar inget!

En härlig litteraturlördagAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, March 24, 2019 09:39:01

Inte utan stolthet har vi rott ännu en BOKMÄSSA i hamn - tredje gången gillt!Blog imageHemgårdens alla vinklar och vrår bjöd på många fina möten. Ett fyrtiotal utställare samtalade med läsare och många besökare verkade hitta intressanta böcker av lokala författare.
Blog imageVartefter dagen gick spred sig den hemtrevliga känslan inne i själva Hemgården även till Allégården, där välbesökta författarintervjuer ägde rum. Den här gången låg fokus för min del inte på att visa upp mina böcker utan på att vara moderator under dagen, en rolig och tacksam uppgift.
Blog imageSom alltid imponeras jag av all den kraft som mobiliseras av Hemgårdens personal och volontärer. Inget är för jobbigt, besvärligt eller krångligt. Stort tack till Monica, Janne och övriga inblandade! Mycket kan sägas och tyckas om en mässa, för vår del är närhet och trivsel avgörande.
Självklart är vi stort tack skyldiga till alla sponsorer och inte minst till Borås Tidning, som medverkar och stöttar vår lokala bokmässa i högsta grad.Fullt upp....Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, March 24, 2019 09:05:26

Våren är på väg, men än lurar mars och april - riktigt fäste har den inte fått. Varje gång man ställer undan vinterskorna åker de motvilligt fram igen. Men visst går vi mot ljusare dagar i dessa tulpantider.Blog imageSedan Konst- och designmässan har det varit fullt upp. Till min stora glädje kom en inbjudan till Slöjdmässan i Gränna i veckan, så till sommaren ses vi där.Blog imageI veckan besökte jag också en seniorförening och underhöll dem med Tokigt och Tänkvärt, lika kul som alltid. Ännu några föreställningar återstår i vår, trots att jag försöker minska på antalet för att också hinna med att skriva. Dessvärre har jag inte förmått säga nej i tillräckligt hög grad, så skrivandet har blivit lidande... Man får trösta sig med att var sak har sin tid.


Konst- och DesignmässaAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, March 04, 2019 11:26:40

Hemma igen efter en härlig mässa på Stenungsbaden, trött men glad...Blog imageMånga besökare och nya utställarkollegor, en mässa med varierat utbud, hög kvalitet och god stämning.Blog imageTack för att vi fick vara med!

NyheterAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, February 28, 2019 18:58:44

Dags att packa för Konst- och designmässan i Stenungsund...Blog imagePyttepojkens små brickor levererades idag och kommer att finnas till försäljning i helgen... spännande! De är sååååå fina!