Glimmergumman

Med ny syn på brödAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Fri, April 12, 2019 16:16:02

Försmak av våren....Blog imageSkånebesök med strålande sol och blå himmel trots de nordliga vindarna, som krävde varma kläder. Sammantaget dock en härlig upplevelse!
Blog imageI sällskap med tre allra goaste vänner gällde det också att under två dagar lära sig att baka surdegsbröd "på riktigt". - Och oj, så gott det blev!!!

Att dessutom träffa nya bekantskaper blev ett extra plus...
Blog imageTack Christine för all ny kunskap om bröd och för två fantastiskt fina dagar. Nu ska vi ut och jaga riktigt mjöl - sen kör vi!FöreställningarAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, April 04, 2019 20:52:27

Några föreställningar hinner jag med under våren även om bokmässorna nu tagit mycket av min tid. Lika härligt som alltid att fara ut mot den bohuslänska kusten så här på vårkanten...Blog image.... och lika trevligt med återbesök, denna gång i Hunnebostrand med föreställningen Tokigt & Tänkvärt.
Blog imageTack för en fin stund tillsammans med alla er!
SöndagspromenadAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Tue, March 26, 2019 13:20:07

Återhämtning i skogen...
Vad kan samla tankarna bättre än en långpromenad dagen efter vår härliga bokmässa... Blog imageÄnnu prasslar torra löven i ekarna, men snart kryper knopparna fram och vitsipporna vaknar på marken.
Blog imageUndrar just om Glimmergumman kommer till skott med en tredje bok om pyttepojken Pelle. Hm, mycket annat pockar på - jag lovar inget!

En härlig litteraturlördagAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, March 24, 2019 09:39:01

Inte utan stolthet har vi rott ännu en BOKMÄSSA i hamn - tredje gången gillt!Blog imageHemgårdens alla vinklar och vrår bjöd på många fina möten. Ett fyrtiotal utställare samtalade med läsare och många besökare verkade hitta intressanta böcker av lokala författare.
Blog imageVartefter dagen gick spred sig den hemtrevliga känslan inne i själva Hemgården även till Allégården, där välbesökta författarintervjuer ägde rum. Den här gången låg fokus för min del inte på att visa upp mina böcker utan på att vara moderator under dagen, en rolig och tacksam uppgift.
Blog imageSom alltid imponeras jag av all den kraft som mobiliseras av Hemgårdens personal och volontärer. Inget är för jobbigt, besvärligt eller krångligt. Stort tack till Monica, Janne och övriga inblandade! Mycket kan sägas och tyckas om en mässa, för vår del är närhet och trivsel avgörande.
Självklart är vi stort tack skyldiga till alla sponsorer och inte minst till Borås Tidning, som medverkar och stöttar vår lokala bokmässa i högsta grad.Fullt upp....Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, March 24, 2019 09:05:26

Våren är på väg, men än lurar mars och april - riktigt fäste har den inte fått. Varje gång man ställer undan vinterskorna åker de motvilligt fram igen. Men visst går vi mot ljusare dagar i dessa tulpantider.Blog imageSedan Konst- och designmässan har det varit fullt upp. Till min stora glädje kom en inbjudan till Slöjdmässan i Gränna i veckan, så till sommaren ses vi där.Blog imageI veckan besökte jag också en seniorförening och underhöll dem med Tokigt och Tänkvärt, lika kul som alltid. Ännu några föreställningar återstår i vår, trots att jag försöker minska på antalet för att också hinna med att skriva. Dessvärre har jag inte förmått säga nej i tillräckligt hög grad, så skrivandet har blivit lidande... Man får trösta sig med att var sak har sin tid.


Konst- och DesignmässaAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, March 04, 2019 11:26:40

Hemma igen efter en härlig mässa på Stenungsbaden, trött men glad...Blog imageMånga besökare och nya utställarkollegor, en mässa med varierat utbud, hög kvalitet och god stämning.Blog imageTack för att vi fick vara med!

NyheterAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, February 28, 2019 18:58:44

Dags att packa för Konst- och designmässan i Stenungsund...Blog imagePyttepojkens små brickor levererades idag och kommer att finnas till försäljning i helgen... spännande! De är sååååå fina!

Stunder att minnasAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Thu, February 28, 2019 18:54:38

Så har vi firat världens goaste lilla mamma med stort kaffekalas och många vänner och släktingar. Vilken härlig dag, värd att minnas länge, länge!Blog imageEn vackrare 95-åring får man leta efter!


Hit the road again...Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Sun, February 17, 2019 21:26:13

I början av februari besök på Göta mysiga bibliotek i Borås, där några småttingar fick höra sagan om Lilla Rosie och bläddra i böcker på samma tema. Så vackra blommor hamnade sedan i min famn - tack!Blog image
Annars har jag frilagt den här vintermånaden bl.a. eftersom mamma fyller år, och det ska firas den här gången!Blog imageVärldens bästa lilla mamma fyller otroliga 95!

Ute har snön gett med sig och vårsolen (?) har visat sig lite av och till. Fåglarna sjunger sporadiskt och tror att det är vår.
Men en disig och dimmig helg blev det och trots att termometern håller sig väl ovanför nollan känns det lite ruggigt. Och "än så är det långt till vår", som det står i visan. Tills vidare får vi nöja oss med de ljuvliga tulpanerna, som man ju inte heller kan få nog av...Blog imageEftersom söndagsvädret inte lockade till utomhusaktiviteter passade det bra att förbereda Konst- och designmässan. Blog imageBlog imageAllt måste vara klart eftersom vi åker mer eller mindre direkt dit efter mammas födelsedag. Känner mig nöjd att ha koll - har märkt upp, gjort beställning på ny produkt och packat allt!Blog imageSom om det inte räckte har hemsidan fått lite behövlig uppfräschning. Tack Anna!

Vitt, vitt, vitt....Allmänt

Posted by Birgitta Fernström Mon, January 28, 2019 13:20:04

En snöig och vintrig helg i sikte...Blog image.... då tar vi sikte på Varberg och havet.

Blog imageUppfriskande promenad i blåsten utmed havet....
Blog imageSen värmande bastu och bubbelbad, superb supé och avkoppling i salongerna, en i sanning unik miljö med till brädden fyllda bokhyllor.
Blog imageTack Havanna för ett härligt besök - vi kommer tillbaka!

Sociala medier och annatAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, January 23, 2019 13:55:56

Himmel, nu har jag blivit instagrammare också!!! Hur nu det ska gå....
Om jag är sporadisk i mina blogginlägg och dålig på Facebookuppdateringar undrar jag verkligen hur jag ska klara "Insta", som de insatta kallar det.
Så bli inte ilsk om det än så länge står ganska stilla på den fronten...
Goda råd emottages förstås tacksam av dem som KAN!
Blog imageOch förlåt mig, sociala medier i all ära, men möten IRL är ändå de mest värdefulla! Så varför inte besöka Konst- och designmarknaden i Stenungsund? Bara som exempel alltså.......

Nya föreställningarAllmänt

Posted by Birgitta Fernström Wed, January 23, 2019 11:29:14

Så har jag äntligen kommit till skott med att lägga ned Gummor och Gubbar i Osalig Blandning - efter hundratals föreställningar. Det har burit emot eftersom bokningar har ramlat in år efter år. En SPF-förening i Norra Bohuslän fick i går bli det sista besöket i den långa raden av program. Någon gång måste man ge sig, och nu har jag "satt ned foten", som det heter. Blog imageVisst var det Sarah Leander som sa: "Så länge käringen håller...." Riktigt så tänker jag inte, men då och då inser jag att åldern väl hunnit ifatt mig, och tänker att jag borde lägga av. Stunden efter gläds jag åt alla föreningar, som fortfarande bokar program. Kan man vara annat än tacksam!

Följ gärna länken och bläddra vidare för att se intervjun:
https://www.harochnu.se/wp-content/uploads/2018/06/haronu_3_2018.pdf


Det gäller ju också att rätta munnen efter matsäcken... Alltså är min repertoar en helt annan än ungdomens ekvilibristiska koloraturtoner - och roligare!!!Blog image

Från och med 2019 står alltså Tokigt och Tänkvärt på programmet - och under ett par vårmånader även Mellan Hägg och Syren, föreställningar med lättsamma tankar och toner med både tänkvärd och humoristisk underton.
Redan har jag fått beställningar från föreningar jag besökt tidigare - det känns alltid extra roligt - för att inte tala om de spännande utmaningar, som nya bokningar innebär. Hoppas vi ses!