Glimmergumman

Glimmergumman

Snart maj - och skrivmånad!

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sat, April 27, 2019 08:47:51
Medan magnoliorna blommar .... Oj, vilken fin rubrik, förresten!Faktum är att de ljuvliga "varelserna" redan blommar för fullt ....
.... och runtom oss översvämmas de nygröna backarna av vita sippor - en gudomlig tid, full av vårlig förväntan och återkommande förundran över försommarens fägring!
I april gav Glimmergumman vårens sista föreställningar av Tokigt och Tänkvärt och Mellan Hägg och Syren -
- vilket bl.a. inneburit flera återbesök på Västkusten, lika mysigt som alltid, inte minst nu på våren.

- - - - -

Nu stundar skrivmånad - maj...
och egentid...
Jag verbaliserar nog några tankar på papper redan idag. Och snart planterar jag en ny rosenrabatt!
Njuter just nu av att inte ha en fullproppad agenda!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post407

Med ny syn på bröd

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Fri, April 12, 2019 16:16:02
Försmak av våren....Skånebesök med strålande sol och blå himmel trots de nordliga vindarna, som krävde varma kläder. Sammantaget dock en härlig upplevelse!
I sällskap med tre allra goaste vänner gällde det också att under två dagar lära sig att baka surdegsbröd "på riktigt". - Och oj, så gott det blev!!!

Att dessutom träffa nya bekantskaper blev ett extra plus...
Tack Christine för all ny kunskap om bröd och för två fantastiskt fina dagar. Nu ska vi ut och jaga riktigt mjöl - sen kör vi! • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post406

Föreställningar

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Thu, April 04, 2019 20:52:27
Några föreställningar hinner jag med under våren även om bokmässorna nu tagit mycket av min tid. Lika härligt som alltid att fara ut mot den bohuslänska kusten så här på vårkanten....... och lika trevligt med återbesök, denna gång i Hunnebostrand med föreställningen Tokigt & Tänkvärt.
Tack för en fin stund tillsammans med alla er!
 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post405

Söndagspromenad

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Tue, March 26, 2019 13:20:07
Återhämtning i skogen...
Vad kan samla tankarna bättre än en långpromenad dagen efter vår härliga bokmässa... Ännu prasslar torra löven i ekarna, men snart kryper knopparna fram och vitsipporna vaknar på marken.
Undrar just om Glimmergumman kommer till skott med en tredje bok om pyttepojken Pelle. Hm, mycket annat pockar på - jag lovar inget!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post404

En härlig litteraturlördag

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sun, March 24, 2019 09:39:01
Inte utan stolthet har vi rott ännu en BOKMÄSSA i hamn - tredje gången gillt!Hemgårdens alla vinklar och vrår bjöd på många fina möten. Ett fyrtiotal utställare samtalade med läsare och många besökare verkade hitta intressanta böcker av lokala författare.
Vartefter dagen gick spred sig den hemtrevliga känslan inne i själva Hemgården även till Allégården, där välbesökta författarintervjuer ägde rum. Den här gången låg fokus för min del inte på att visa upp mina böcker utan på att vara moderator under dagen, en rolig och tacksam uppgift.
Som alltid imponeras jag av all den kraft som mobiliseras av Hemgårdens personal och volontärer. Inget är för jobbigt, besvärligt eller krångligt. Stort tack till Monica, Janne och övriga inblandade! Mycket kan sägas och tyckas om en mässa, för vår del är närhet och trivsel avgörande.
Självklart är vi stort tack skyldiga till alla sponsorer och inte minst till Borås Tidning, som medverkar och stöttar vår lokala bokmässa i högsta grad. • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post403

Fullt upp....

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sun, March 24, 2019 09:05:26
Våren är på väg, men än lurar mars och april - riktigt fäste har den inte fått. Varje gång man ställer undan vinterskorna åker de motvilligt fram igen. Men visst går vi mot ljusare dagar i dessa tulpantider.Sedan Konst- och designmässan har det varit fullt upp. Till min stora glädje kom en inbjudan till Slöjdmässan i Gränna i veckan, så till sommaren ses vi där.I veckan besökte jag också en seniorförening och underhöll dem med Tokigt och Tänkvärt, lika kul som alltid. Ännu några föreställningar återstår i vår, trots att jag försöker minska på antalet för att också hinna med att skriva. Dessvärre har jag inte förmått säga nej i tillräckligt hög grad, så skrivandet har blivit lidande... Man får trösta sig med att var sak har sin tid.


 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post402

Konst- och Designmässa

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Mon, March 04, 2019 11:26:40
Hemma igen efter en härlig mässa på Stenungsbaden, trött men glad...Många besökare och nya utställarkollegor, en mässa med varierat utbud, hög kvalitet och god stämning.Tack för att vi fick vara med!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post401

Nyheter

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Thu, February 28, 2019 18:58:44
Dags att packa för Konst- och designmässan i Stenungsund...Pyttepojkens små brickor levererades idag och kommer att finnas till försäljning i helgen... spännande! De är sååååå fina!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post400

Stunder att minnas

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Thu, February 28, 2019 18:54:38
Så har vi firat världens goaste lilla mamma med stort kaffekalas och många vänner och släktingar. Vilken härlig dag, värd att minnas länge, länge!En vackrare 95-åring får man leta efter!


 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post399

Hit the road again...

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Sun, February 17, 2019 21:26:13
I början av februari besök på Göta mysiga bibliotek i Borås, där några småttingar fick höra sagan om Lilla Rosie och bläddra i böcker på samma tema. Så vackra blommor hamnade sedan i min famn - tack!
Annars har jag frilagt den här vintermånaden bl.a. eftersom mamma fyller år, och det ska firas den här gången!Världens bästa lilla mamma fyller otroliga 95!

Ute har snön gett med sig och vårsolen (?) har visat sig lite av och till. Fåglarna sjunger sporadiskt och tror att det är vår.
Men en disig och dimmig helg blev det och trots att termometern håller sig väl ovanför nollan känns det lite ruggigt. Och "än så är det långt till vår", som det står i visan. Tills vidare får vi nöja oss med de ljuvliga tulpanerna, som man ju inte heller kan få nog av...Eftersom söndagsvädret inte lockade till utomhusaktiviteter passade det bra att förbereda Konst- och designmässan. Allt måste vara klart eftersom vi åker mer eller mindre direkt dit efter mammas födelsedag. Känner mig nöjd att ha koll - har märkt upp, gjort beställning på ny produkt och packat allt!Som om det inte räckte har hemsidan fått lite behövlig uppfräschning. Tack Anna!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post398

Vitt, vitt, vitt....

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Mon, January 28, 2019 13:20:04
En snöig och vintrig helg i sikte....... då tar vi sikte på Varberg och havet.

Uppfriskande promenad i blåsten utmed havet....
Sen värmande bastu och bubbelbad, superb supé och avkoppling i salongerna, en i sanning unik miljö med till brädden fyllda bokhyllor.
Tack Havanna för ett härligt besök - vi kommer tillbaka!

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post397

Sociala medier och annat

AllmäntPosted by Birgitta Fernström Wed, January 23, 2019 13:55:56
Himmel, nu har jag blivit instagrammare också!!! Hur nu det ska gå....
Om jag är sporadisk i mina blogginlägg och dålig på Facebookuppdateringar undrar jag verkligen hur jag ska klara "Insta", som de insatta kallar det.
Så bli inte ilsk om det än så länge står ganska stilla på den fronten...
Goda råd emottages förstås tacksam av dem som KAN!
Och förlåt mig, sociala medier i all ära, men möten IRL är ändå de mest värdefulla! Så varför inte besöka Konst- och designmarknaden i Stenungsund? Bara som exempel alltså.......

 • Comments(0)//blogg.birgittafernstrom.se/#post396
Next »